Podcast

Je kunt hier elke week t/m 11 april 2019 een nieuwe aflevering verwachten in de 13-delige podcast serie “Voorbeeldig leiderschap”

In de podcast serie “Voorbeeldig Leiderschap” bespreek ik aspecten die in de kern allemaal te maken hebben met leiderschap.

Wil je geen aflevering missen en automatisch op de hoogte gebracht worden als er een nieuwe aflevering is gepubliceerd? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.


Aflevering 1 – De essentie van leiderschap. In deze aflevering de volgende onderwerpen:
(1) Wat is leiderschap?
(2) Wat is het doel van leiderschap?
(3) Hoe krijg je de mensen mee?


Aflevering 2 – Condities creëren. In deze aflevering bespreek ik welke zes dingen leiders kunnen doen zodat mensen uitgenodigd worden hun bijdrage te leveren aan het realiseren van de doelen.


Aflevering 3 – Charisma en Consensus. In deze aflevering krijg je antwoord op de volgende twee vragen:
(1) Hoe beïnvloeden leidinggevenden de mensen waaraan zij leiding geven?
(2) Wat is hiervan het effect op deze mensen?


Aflevering 4 – Volwassen leiderschap. In deze aflevering bespreek ik welke drie aspecten onmisbaar zijn voor een volwassen leiderschap.


Aflevering 5 – Het Brandpunt. Aan de hand van een eenvoudig voorbeeld, probeer ik duidelijk te maken wat je kunt doen, als je het gevoel hebt dat je in een probleem zit, dat eigenlijk niet van jou is.


Aflevering 6 – Verschillen tussen mensen. We weten dat ze er zijn, maar vinden het soms lastig hier goed met om te gaan. Laat verschillen niet leiden tot ongezonde competitie, maar gebruik ze voor juist voor coöperatie. In de podcast verwijs ik naar een download op de site. Ga hiervoor naar deze pagina.

In deze podcast “Verschillen tussen mensen” gooi ik ook een steen in de vijver. Ik doe nl. een pleidooi voor minder samenwerken. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.


Aflevering 7 – Weerstand en sabotage. Aan de hand van twee stellingen, een opmerking die minister van financiën Wopke Hoekstra deed in een gesprek met Eva Jinek bespreek ik dit thema. Ik eindig met een praktische handreiking, die je ook hier kunt downloaden.


Aflevering 8 – Besluitvorming. Hoe neem je besluiten waar iedereen zich in kan vinden? Kan dat wel? Ik vind van wel, maar ik spreek mijzelf ook tegen. De belangrijkste reden waarom je deze podcast niet wilt missen, is waarschijnlijk de praktische handreiking die ik geef voor besluitvorming tijdens een overleg. In de podcast verwijs ik ook naar een download. Deze is hier te vinden.


Aflevering 9 – Rust. Wijs omgaan met je tijd. Daarover gaat deze podcast. In deze aflevering verwijs ik ook naar het artikel “Rust”. Verder in verwijs ik deze podcast ook een werkblad bij een opdracht die ik geef. Werkblad bij podcast 9 - Rust (11 downloads)


Aflevering 10 – Werving & selectie. Ik geef je vier concrete handvatten die je gegarandeerd helpen bij het werven, selecteren en aannemen van nieuw personeel. Maar wat doe je als je iemand ‘in huis hebt’ waarvan je nu zegt: “Heb ik er nu wel verstandig aan gedaan om deze persoon aan te nemen?” Ook dan heb ik je iets te melden.

Verder laat ik Ronald Kloens, recruitment consultant aan het woord. Hij heeft van werving en selectie zijn dagelijks werk gemaakt. Een tijdje terug sprak ik hem in verband met mijn voorbereiding voor mijn programma op de TV zender Family7. Hij heeft jou een belangrijk handvat voor je. “Denk niet oud, maar denk nieuw”, zegt hij.


Wil je geen aflevering missen? Vul dan jouw gegevens hieronder in en ontvang automatisch een bericht als er een nieuwe podcast is gepubliceerd.

Abonneer je op de podcast van Ministrare en mis niets

Vul onderstaand formulier in