Ministrare is de praktijk voor training, coaching en advies van Klaas Quist. Met een opleiding en achtergrond in het onderwijs en organisatieontwikkeling, besloot hij in 2008 dat zijn hart en talenten in een nieuwe omgeving moesten worden ingezet. Ministrare was daarmee een feit.

De missie van Ministrare

Ministrare betekent om te dienen! Via Ministrare verbindt Klaas mensen en missies aan elkaar. In de afgelopen jaren heeft hij zijn focus gelegd op het thema leiderschap en is hij coach, vertrouwenspersoon en trainer van leidinggevenden. Klaas weet mensen en organisaties niet alleen een hoopvol perspectief te geven, maar boekt ook concrete resultaten.

Meer informatie of contact

Wil je Klaas persoonlijk spreken, kom dan even langs of bel/mail voor het maken van een afspraak.
Tel.: 0527 745005
E-mail: info@ministrare.nl

Nog lang niet uitgeleerd

Om zichzelf te ontwikkelen in zijn vak, is Klaas begin 2017 begonnen aan de studie Psychologie aan de Open Universiteit. Hij wil meer begrijpen van het gedrag van mensen en de keuzes die we maken in ons dagelijks leven en werk. In Klaas´visie is het tijd om wat hij in de afgelopen jaren al heeft geleerd, te verrijken en verdiepen. Het uiteindelijke doel is om als afgestudeerd arbeids- en organisatiepsycholoog nog meer waarde te kunnen toevoegen aan de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Daarvoor heeft Klaas zich harde einddatum opgelegd. Het is voor hem een toegift dat hij instaat is om naast zijn werk weer een studie op te pakken. In 2015 werd geveld werd door het Ramsay Hunt syndroom, een ontsteking van de gehoorzenuw. Sindsdien heeft hij chronisch last van tinnitus (oorsuizen), hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) en duizeligheid. Hoewel dit bij tijden grote energievreters zijn, is hij met hulp van goede begeleiding erin geslaagd om hiermee om te gaan. Iedere week dat hij instaat om studeren is een cadeau. Om toch niet helemaal te freewheelen, is de doelstelling per jaar minimaal 10 ECTS te halen. Dat komt neer op één groot vak of twee wat kleinere vakken.

Eerdere opleidingen en cursussen

 • Deep Democracy (2016)
  Deep Democracy gaat over besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Minderheidsstandpunten worden actief betrokken bij meerderheidsbesluitvorming. De ‘gereedschapskist’ als trainer en coach is verrijkt met nieuwe inzichten, zodat Klaas nog beter instaat is om teams en groepen te begeleiden in het leren constructief om te gaan met verschillen in idealen, persoonlijkheden, vaardigheden, etc.
 • Motiverende gespreksvoering (2015)
  Motiveerde gespreksvoering is een op samenwerking gerichte, doelgerichte gespreksstijl die iemands eigen motivatie en bereidheid tot verandering versterkt. In de dagelijkse praktijk helpt dit Klaas om actief en met focus te luisteren.
 • Omgaan met geschillen en verschillen (2013)
  In deze postacademische cursus heeft Klaas geleerd om leiding te geven aan het constructief omgaan met verschillen van inzicht en het vermijden en voorkomen van conflicten.
 • Jouw geld telt (2012)
  Een eendaagse cursus die gericht is op het trainen van mensen die anderen begeleiden in goed (persoonlijk) financieel beheer of die hier voor zichzelf meer grip op wil hebben. Een beetje vreemde eend in de bijt van deskundigheidsbevordering.
 • HBO management (2011)
  Een afgeronde post-HBO opleiding rond de thema persoonlijke en organisatie effectiviteit, HRM, organisatie efficiëntie en organisatieontwikkeling. Wat Klaas hier heeft geleerd, gebruikt hij bij het ontwikkelen van mensen en organisaties.
 • Persolog DISC training (2002)
  Een authorisatietraining om de materialen van Persolog DISC te kunnen gebruiken in persoonlijke en teamcoaching. De kracht van het Persolog DISC profiel is dat het mensen niet in een hokje duwt. Zonder uitzondering geven de klanten van Klaas aan dat zij de positieve benadering van DISC waarderen.

Ministrare is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 3213 6631. Het BTW nummer is NL 001735705B93