De wenkende leider

Vele leiders in de kerk worstelen met hun verantwoordelijkheden. Hoe geef je leiding aan de gemeente? Hoe doe je dat in een tijd van toenemende verschillen en afnemende betrokkenheid? Nogal wat leiders in de kerk hebben dan ook het gevoel gevangen te zitten in een situatie van duwen en trekken: de één wil dit, de ander wil dat. Hierdoor is de kerkenraad vooral druk met de organisatie van het gemeente zijn.

In ‘De wenkende leider’ doet Klaas A. Quist een pleidooi voor een andere vorm van leiderschap waarmee hij een uitweg biedt uit de ontstane impasse. Hij beschrijft de verlangens, krachten en gewoonten die ons in de greep houden en reikt een heldere route aan naar een volwassen, evenwichtige en minder afhankelijke verhouding tussen de leiders en de gemeente. Met als resultaat dat kerkenraad en gemeente vooral gericht zijn op wat God geeft en de richting die de Geest wijst.

17,99
ISBN: 9789055605804

Te koop in iedere boekhandel of bestel hier.


Boekrecensies

Klaas Quist biedt met De wenkende leider een concrete handreiking om in de praktijk van het kerkelijk leven, leiding te geven vanuit een geestelijk perspectief.

Gijs Bronsveld, predikant Nederlands Gereformeerde Kerk te Hattem

Lees de recensie van Gijs Bronsveld

Ik beveel dit boek van harte aan aan ieder kerklid dat Jezus van harte wil dienen en volgen en zoekt naar handvatten hoe dat te doen in het dagelijkse leven.

Pieter Messelink, coördinator partners en programma’s bij Verre Naasten

Lees de recensie van Pieter Messelink


Wat lezers vertellen

Eerlijk, herkenbaar, actueel, confronterend en verfrissend wenkt Klaas leiders om met het oog op de Bestemming verantwoordelijkheid te nemen, te geven, te houden en ter verantwoording te roepen.

ROBBERT JANSEN
PREDIKANT CGK DORDRECHT-ZUID

De wenkende leider is een overzichtelijke, inzicht gevende en richtinggevende must-read voor elke (aankomende) leider in de kerk.

IES MAASWINKEL
VOORGANGER MOZAIEK010

Iedere leider zal ook leerling moeten willen zijn. Alleen daarom is dit boek zeer de moeite waard voor iedere leider in de kerk, ambtsdrager of niet.

FRANS SCHIPPERS
VOORZITTER LANDELIJKE VERGADERING (NGK) 2019 ZEEWOLDE

Als ‘charismatisch’ leider daagt Klaas A. Quist me uit en geeft hij mij huiswerk om de ander meer en meer te integreren in het proces en het doel dat ik voor me zie. Daarmee vormt het boek een spiegel.

PETER ROOSENDAAL
PREDIKANT SWG LELYSTAD

Eén citaat is mij lang bij gebleven en dat is deze “In plaats van alles te regelen en organiseren zijn wenkende leiders vooral bezig met gebed en het toerusten van de gemeente”. Wat dat aangaat hoop ik dat de lezers van dit boek net zoals ik in de spiegel durven kijken en te leren wat Klaas ons in dit boek voorhoudt.

TON VAN DER WEKKEN
PREDIKANT CGK DOKKUM

Verder groeien in leiderschap

Voor kerken en gemeenten

Wil je als leider(s) in de kerk meer wenken en kun je daar wel wat inspiratie of begeleiding bij gebruiken? Neem dan contact met mij op via mijn werkgever, Kerkpunt. Stuur een e-mail of bel 085 – 1045 111.

Voor bedrijven en andere organisaties

Heb je De wenkende leider boek gelezen en wil je principes hieruit toepassen in jouw leiderschapsstijl en heb je daar iemand bij nodig? Neem dan contact met mij op. Stuur een e-mail of bel 0527 – 745 005.