Voor teams & medewerkers

Je hebt elkaar nodig. De verschillen die er zijn, zijn een aanvulling. Samen kun je elkaar tot grotere hoogte brengen.

Maar soms werkt het zo niet. Dan heb je last van elkaar. Je begrijpt elkaar niet en dat verstoort niet alleen de relatie en sfeer. Het gaat ook ten koste van de effectiviteit en productiviteit.

Luister dan eens naar de volgende afleveringen uit de podcast serie “Voorbeeldig Leiderschap”. Wil je alle andere afleveringen ook beluisteren? Dat kan hier.


Aflevering 6 – Verschillen tussen mensen. We weten dat ze er zijn, maar vinden het soms lastig hier goed met om te gaan. Laat verschillen niet leiden tot ongezonde competitie, maar gebruik ze voor juist voor coöperatie. In de podcast verwijs ik naar een download op de site. Ga hiervoor naar deze pagina.

In deze podcast “Verschillen tussen mensen” gooi ik ook een steen in de vijver. Ik doe nl. een pleidooi voor minder samenwerken. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.


Aflevering 9 – Rust. Wijs omgaan met je tijd. Daarover gaat deze podcast. In deze aflevering verwijs ik ook naar het artikel “Rust”. Verder in verwijs ik deze podcast ook een werkblad bij een opdracht die ik geef. Werkblad bij podcast 9 – Rust (10 downloads)


Aflevering 11 – Teambuilding. Waarom het belangrijk is om af en toe afstand te nemen van de hectiek van de dag? Wat is teambuilding en hoe doe je dat. Daarover gaat deze podcast. Ik verwijs naar een artikel over cognitieve dissonantie. Dat is hier te vinden.